OORZAKEN VAN ZUUREROSIE
Zuurerosie komt zeer vaak voor. Toch zijn veel mensen zich niet bewust van het effect dat het kan hebben op hun tanden.
Zuurerosie is een probleem dat steeds vaker voorkomt. Zuurerosie (ook erosieve gebitsslijtage, erosie van het tandglazuur of tanderosie genoemd) is het proces dat kan leiden tot onherstelbaar verlies van het waardevolle tandglazuur (de harde oppervlaktelaag van tanden).
Zuurerosie wordt voornamelijk veroorzaakt door de zuren die aanwezig zijn in vele zure voedingswaren en dranken, waaronder ook enkele gezonde opties zoals fruit, fruitsappen en saladedressings. Als je bijvoorbeeld meer dan twee porties vers fruit per dag eet, loopt je meer kans op zuurerosie. Als dit zuur in contact komt met tanden, kan het harde glazuuroppervlak tijdelijk zachter worden, waardoor het kwetsbaarder is voor schade door contact met andere oppervlakken zoals andere tanden, een tandenborstel of zelfs je tong.
Te hard poetsen kan de erosie die door de zuren in voedingswaren en dranken wordt veroorzaakt, versnellen. Dit is met name belangrijk in de minuten nadat je zure voedingswaren eet of drinkt; dan is je tandglazuur het meest vatbaar voor beschadiging. Andere oorzaken kunnen het regelmatig zijn.
Je tanden beschermen tegen zuurerosie begint door te begrijpen wat het precies is, wat het veroorzaakt, hoe het verschilt van gaatjes en wat je eraan kunt doen om het te voorkomen.
Proglasur is speciaal geformuleerd om te helpen beschermen tegen de effecten van zuurerosie
Het zorgt ook voor een gezond gebit en gezond tandvlees, bescherming tegen gaatjes en een fris en schoon gevoel in de mond.
OVER TANDGLAZUUR